ChemVlog.pl

Wideoblog prezentujący ciekawe doświadczenia chemiczne

Przeskocz do treści
  • Strona główna
  • Ciekawe doświadczenia
  • Doświadczenia szkolne
  • Trochę metodyki
  • O nas
ChemVlog.pl

Reakcja skrobi i dekstryn z jodem

Share

© 2020, www.ChemVlog.pl.

Share
Wpis opublikowany w doświadczenia szkolne i otagowany doświadczenia szkole, szkoła podstawowa 28 grudnia 2020 przez Paweł.

Zobacz wpisy

← Badanie właściwości mocznika Właściwości redukujące cukrów prostych i złożonych →

Polub nas na Facebooku

  • Tagi

    • polimery
    • kataliza
    • reakcja barwna
    • Niedziałki
    • węże
    • redox
    • krystalizacja
    • substancja żrąca
    • w kuchence mikrofalowej
    • w niskich temperaturach
    • metodyka
    • błysk
    • wybuch
    • chemia w szkole

    Playlista – ciekawe doświadczenia

    Playlista – doświadczenia szkolne

    Subskrybuj nasz kanał Youtube

    Najnowsze wpisy

    • Badanie właściwości redukujących kwasu mrówkowego
    • Reakcja celulozy z jodem
    • Hydroliza kwasowa sacharozy
    • Właściwości redukujące cukrów prostych i złożonych
    • Reakcja skrobi i dekstryn z jodem
    • Badanie właściwości mocznika
    • Badanie właściwości fenolu
    • Badanie właściwości aniliny

    Archiwa

    • Styczeń 2021 (4)
    • Grudzień 2020 (5)
    • Listopad 2020 (8)
    • Październik 2020 (10)
    • Wrzesień 2020 (13)
    • Sierpień 2020 (8)
    • Marzec 2016 (1)
    • Styczeń 2016 (1)
    • Grudzień 2015 (2)
    • Październik 2015 (1)
    • Sierpień 2015 (4)
    • Czerwiec 2015 (1)
    • Maj 2015 (4)
    • Kwiecień 2015 (2)
    • Marzec 2015 (4)
    • Luty 2015 (4)
    • Styczeń 2015 (5)
    • Grudzień 2014 (5)
    • Listopad 2014 (6)
    • Październik 2014 (2)
    Powrót do góry strony
    • Strona główna
    • Ciekawe doświadczenia
    • Trochę metodyki
    • O nas
    • Kontakt
    Copyright © 2021 www.ChemVlog.pl
    Wszystkie prawa zastrzeżone. · Kopiowanie całości lub fragmentów blogu bez wyraźnej zgody autora zabronione!chemvlog@gmail.com
    Dumnie wspierane przez WordPressa
    Ta strona, jak każda inna, korzysta z plików cookies (tzw. ciasteczek). Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zamknij